Vi är våra gärningar..

Människor som är osäkra på sig själva och otrygga i sitt eget värde har en förkärlek till att försöka misskreditera andra. Det gör att man fokuserar på skillnader och hur en del är annorlunda.

Man fokuserar tex på allt från de saker vi inte väljer som tex hudfärg, sexuell läggning, födelseplats, familj osv till de saker vi åtminstone till någon del kan välja även om vi i någon mån påverkas i alla vår val. Exempel är på det är religion, yrke, bostadsort, musikval, bilmodell osv.

Oavsett om man försöker misskreditera någon för saker människor inte ens kan välja eller om man inte kan respektera alla individers egna personliga val så är det inte annat än ett uttryck för den fördömande människans bristande intelligens och medvetenhet. Det gäller vem som än fördömer, oavsett om det är du eller jag, en högt eller lågt uppsatt person.

Den absoluta förutsättningen för att fördöma andra människor är att man inte har visats respekt för den man är och de val man själv gjort. Att man ifrågasatts och inte lyckats hantera det där och då eller i efterhand utan att man istället för denna mänskliga svaghet vidare genom att i sin tur fördöma och ifrågasätta andras ofrivilliga eller frivilliga egenskaper och särdrag.

Att fokusera på den lilla detaljen som hudfärg istället för att se till alla likheter vi har oavsett hudfärg, att fokusera på någon annans val av yrke istället för att se till likheten att alla arbetsföra som får möjlighet att förvärvsarbeta faktiskt har det genensamt är ett väldigt förkrympt och faktiskt pinsamt synsätt.

Oavsett vad någon annan människa har fötts med för förutsättningar eller vad någon annan människa gör för val så är din egen respekt för andra människor det som avslöjar vem du är och vilket värde du har för samhället och dig själv och din omgivning.

Letar du skillnader för att kunna misskreditera någon istället för att se likheterna för att kunna känna samhörighet så är du en fattig människa pga av ett dåligt val. Låt 2018 bli året då du börjar tänka annorlunda så kommer du märka att du får större respekt från både omgivningen och dig själv.

Vi har alla samman behov och ansvar, för oss själva och för varandra.

God fortsättning och kram på er! ✨Dela gärna om du vill. / Larry

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *